Näin pilaat kokouksen #2

Kokouksen pilaaja #2: ”kukaan ei ole valmistautunut, eikä oikein tiedä, miksi ovat tulleet paikalle.”

Joudutko osallistumaan tällaisiin palavereihin joka kuukausi, tai jopa joka viikko? Yksi suurista työmotivaation nakertajista ja kokouksien tehokkuuden nakertajista on valmistautumattomuus. Kuulostaa yksinkertaiselta asialta, mutta ei olekaan niin helppoa. Katso vaikka ympärillesi ja mieti viimeaikaisia kokouksia.

Kokouksiin valmistautuminen on muutaman askeleen selkeä prosessi. Parasta on, jos kokouksen koollekutsujalla on vielä ennakkolukemiset valmiina kaikille osallistujille. Näin kaikki tietävät mihin palaveriin ovat tulossa ja voivat jopa pyytää lupaa jäädä palaverin ulkopuolelle todetessaan että asia ei kuulu hänen työhönsä. Kokouksen alettua, ovat kaikki tietoisia mitä asiaa käsitellään ja pohjatiedot aiheesta jo kunnossa. Näissä kokouksissa on helppo edetä nopeasti päätöksentekoon.