Tehosta kokouksia -työpaja

“Re:meet Oy:n toteuttama työpaja sisäisten kokousten tehostamiseksi oli innostava ja tehokas pari tuntinen, jonka aikana saimme heräteltyä koko organisaation arvostamaan sisäisiä kokouksia samalla tasolla kuin muitakin. Samalla loimme yhteiset pelisäännöt niiden tehostamiseksi.

Voin lämpimästi suositella Re:meetin toteuttamaa työpajaa kaikille niille organisaatioille, jotka haluavat tehostaa kokouksiaan luomalla yhdessä sovitut kokoussäännöt tai parantaa sisäisten kokousten arvostusta samalle tasolle kuin ulkoistenkin.” Anni Ronkainen, maajohtaja, Google Finland (21.1.2014)

Tehosta kokouksia -työpajan esite

Työpaja koostuu kolmesta osiostatehosta_kokouksia_tyopaja

  1. Työpaja, jossa ensimmäisen tunnin aikana käydään ensin läpi osallistujien kanssa keskustellen yleisiä kokoussääntöjä ja -käytäntöjä sekä ”peukuttamalla” arvioidaan organisaation kokousprosessin osa-alueet haasteiden tunnistamiseksi. Toisen tunnin aluksi osallistujat jaetaan pienryhmiin pohtiaan omia versioita kokoussäännöistä ja -käytännöistä. Työpajan lopuksi käydään keskustellen läpi pienryhmien aikaansaannokset, joista Re:meet kokoaa työpajan jälkeen yhteenvedon. Kesto 2 h
  2. Lanseeraus, jalkautus ja motivointi. Re:meetin tekemä kokoussääntöjen ja -käytäntöjen yhteenveto (esim. huoneentaulu) esitellään asiakkaan työntekijöille ja mietitään samalla, miten ne saadaan jalkautettu osaksi arkea ja miten jalkautus motivoidaan. Kesto 30 min
  3. Seuranta. 2 – 3 kk kuluttua lanseerauksesta Re:meet osallistuu esim. asiakkaan viikkopalaveriin, jonka yhteydessä käydään läpi jalkautumisen onnistumista ja sovitaan mahdollisesta jatkosta. Kesto 30 min

”Rahat takaisin, jos työpaja ei tehosta kokoustamista!”

Tehosta kokouksia -työpajasta on tarjolla myös etäkokousten tehostamiseen tarkoitettu versio. Kysy lisää!

Tulemme mielellämme kertomaan lisää, kuinka voimme tehostaa kokouksianne! Ota yhteyttä Janne Orava, 040 820 4842, janne.orava (ät) remeet.fi

 

Työpajasta sanottu:

“Tehostimme vain muutamassa tunnissa Rovaniemen kaupungin johdon kokoustyöskentelyä Re:meetin fasilitoiman Tehosta kokouksia -työpajan ansiosta. Työpaja oli tiivis ja mukavan konkreettinen kokonaisuus saaden osallistujat miettimään aidosti kokouskäyttäytymistään ja miettimään niihin myös ratkaisuja, joihin voivat itse sitoutua. Kaikille kaupungeille ja kunnille olisi varmasti apua tämänkaltaisesta kompaktista työpajasta, jossa jo muutamassa tunnissa saadaan konkreettisia tuloksia aikaiseksi ja osallistujat aidosti miettimään omia tapojaan.”, Ville Urponen, henkilöstön kehittämispäällikkö, Rovaniemen kaupunki (4.2.2015)

“Re:meetin Tehosta kokouksia -työpajan ansiosta paransimme Rautakeskon Suomi-johtoryhmän kokoustyöskentelyä. Tunnistimme ensin siihen liittyvät haasteet ja mietimme sitten yhdessä johtoryhmäläisten kanssa meille sopivat kokoussäännöt ja -käytännöt. Työpajan jälkeen pidetyssä seurantasessiossa pystyimme toteamaan, että luomamme ratkaisut olivat auttaneet parantamaan kokoustyöskentelyä. Voin suositella työpajaa kaikille, jotka haluavat yhdessä kehittää omaa toimintaansa ja pitää jatkossa tehokkaampia palavereita.”, Virpi Viinikainen, K-rauta ketjujohtaja, / Rautakesko (16.1.2015)

”Työyhteisössämme on runsaasti sisäisiä ja ulkoisia kokouksia. Koimme tarpeelliseksi käydä läpi kokouksen perusasiat ja miettiä, mistä me voimme hakea tehokkuutta ajankäytön tehostamiseksi, jotta aikaa on riittävästi myös oman pöydän ääressä tehtäville töille. Työpajassa arvioimme eri yksiköiden kokouskäytäntöjä. Vaikka yleisesti ottaen ”perusasiat” olivat hallinnassa, saimme esiin kipupisteet, jotka haluamme muuttaa kokouskäytännöissämme. Yhteinen työpaja oli tehokas ja yhteisöllinen keino käydä läpi nämä asiat ja samalla ne tulivat lanseeratuiksi.”, Antti Meriläinen, ketjujohtaja, K-maatalous-yksikkö / Rautakesko (17.6.2014)

”Oikein onnistunut ja hyödyllinen työpaja. Tällainen työpaja pitäisi tarjota kaikille, jotka kokouksia vetävät tai niihin osallistuvat. Tiimin kanssa yhdessä käyty työpaja sitoutti kaikki tehostamaan kokouksiamme. Työpaja vedettiin osallistavalla ja mielenkiinnon herättävällä tavalla.”, Tuula Tuomainen, Koulutusohjelmajohtaja, Johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelma / HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu (5.6.2014)

”Kiitos tehokkaasta Tehosta kokouksia -työpajan fasilitoinnista Re:meet Oy:lle ja Janne Oravalle. Saimme aikaan erinomaisia tuloksia ja pääsemme välittömästi uudistamaan konkreettisilla tavoilla yksikkömme johtoryhmän kokoustamista. Tämän lisäksi osallistujat saivat hyviä vinkkejä myös omien kokoustensa kehittämiseen.”, Lauri Tuomi, vararehtori, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu (12.8.2014)

”Re:meetin toteutti Tehosta kokouksia -työpajan innostavalla otteella ja sai kaikki osallistumaan. Saimme vinkkejä etenkin organisaation sisäisten kokousten kehittämiseen ja tehostamiseen. Kokouskäytäntöjen kipupisteiden tunnistaminen oli hyödyllistä myös työhyvinvoinnin näkökulmasta. Työpaja oli osa koulutuspäiviemme ohjelmaa ja siihen osallistui koko henkilökuntamme.”, Liselott Bergholm-Slotte, Markkinointipäällikkö, Kinnarps Oy (27.8.2014)